Direct Trade Cacaobonen

Onze cacaobonen kopen wij direct bij de boeren op Sulawesi. Dit zijn kleinschalige boeren die zijn aangesloten bij een boerencoöperatie. Boeren die verenigd zijn in een coöperatie staan samen sterker. Met name de boeren die niet over een gigantische (cacao)plantage beschikken. De boeren fermenteren de bonen en kunnen ze binnen de coöperatie aanbieden tegen een hogere en eerlijke prijs. 

Naast cacao verbouwen de boeren ook nog veel andere gewassen op hun land, wat weer heel duurzaam is voor de grond. De cacaoboom houdt van schaduw en groeit goed te midden van hoge bananenbomen en andere exotische vruchten zoals bijvoorbeeld de durian en de papaya. De Arenga palmsuiker die wij gebruiken kom je ook tegen op de cacaoplantages.

Arenga Palmsuiker

Wij maken gebruik van de natuurlijke en ongeraffineerde suiker van de Indonesische Arenga palm. Ook zo gek op de authentieke Indonesische keuken? Dan (her)ken je deze suiker ook wel als Gula Jawa. Het is een onmiskenbare smaakmaker met een krachtige, karamel-achtige smaak. En dat in combinatie met chocolade…Wij willen niet meer anders! 

Ook fijn: deze suiker heeft een lage glycemische indexwaarde. Of makkelijker gezegd, het zorgt voor minder grote schommelingen in de suikerspiegel. Wat we eigenlijk nog het mooist vinden: deze suiker is vooral heel ‘groen’ en duurzaam. De suiker wordt door Indonesische boeren gewonnen binnen het Gula Gula Voedselbos programma. Jij hebt een lekkere reep in handen en je draagt ook nog bij aan een gezond bos-ecosysteem met sociale impact.

Doe eens gek…eh, geit!

Geen gewone melkchocolade. Onze melkvariant maken wij met geitenmelk(poeder). Geitenmelk, is dat niet iets voor geitenwollensokken? Zeker niet! Chocolade is toch altijd een goed idee, en wie houdt er nou niet van zacht en romig? Geitenmelk is ook nog eens licht verteerbaar en heeft een lager lactose gehalte dan koemelk. Dat kan voor sommigen onder ons een mooie bijkomstigheid zijn.

Verkooppunten

De S[oe]ka repen zijn op de volgende verkooppunten verkrijgbaar

Winkels: 

  • Arno de Laak, Wijn en Delicatesse 

  • Restaurant De Hemel

  • Eetcafé BUUR 

  • JANN conceptstore

  • Buurtmarkt Breedeweg

  • The Chocolate Shop

  • Chocolatl